Kremalı patates
MALZEMELER
HAMSİLİ KEK
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın ve ince ince kıyın. Taze soğan, dereotu ve maydanozu da ince ince kıyın. Kuş üzümlerini suda bekletin. Bir kapta tüm malzemeyi karıştırıp yağlamış kek kalıbına dökün. 200 derece fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
YAĞLI MANTI
Ekmek hamurunun içine yumurtayı kırıp iyice yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Bu parçaları elinizle açın. Bu arada kıyma ve rendelenmiş soğanı, biraz su ilave edip karıştırın. Hamurun içine kıymalı harçtan koyup katlayın ve kızgın yağda kızartın. Üzerine domatesli sos ya da sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.