Kremalı patatesli top köfte
MALZEMELER
Kremalı patates için:
Yoğurt soslu buğday salatası
Buğdayı akşamdan suda bekletin. Sabah bir taşım kaynatıp suyunu dökün, tekrar tencereye koyup bol suda patlayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp süzün. Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı gezdirin.
MALZEMELER
Taze soğanlı krep
Krep hamurunu hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp çırpın. Yağlanmış tavaya birer kepçe dökerek arkalı önlü kızartın. Soğanların yeşil kısımlarını doğrayın, üzerine bir tutam tuz döküp ovun ve suyunu sıkın. Kabuğu ile rendelenmiş salatalık ve lor peyniriyle soğanları karıştırın. Hazırladığınız harcı kreplere paylaştırıp rulo haline getirin.
MALZEMELER
İçi için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.