Yumurtalı karnabahar salatası
MALZEMELER
KARAMELLİ ŞEKER
Bademleri beş dakika haşlayıp kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada birkaç dakika kavurun. Toz şeker ve suyu kaynatın. Köpük köpük olunca içine limon suyunu ekleyip iki dakika daha kaynatın. Ocağı iyice kısıp tereyağı, tarçın ve karbonat ekleyin. Bir-iki dakika sonra badem ve fıstıkları ekleyin. Tereyağı sürülmüş bir tepsiye döküp soğumaya bırakın. Bıçakla kesip servis yapın.
MALZEMELER
KAVURMALI BÖREK
Eti, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Karıştırarak yağını bırakana kadar kavurun. Üzerine tereyağı koyup kekik serpin ve beş dakika daha kavurun. Su ve yağı karıştırın, iki adet yufkayı, aralarını bu karışımla ıslatarak tepsiye yerleştirin. Üzerine kavurduğunuz etleri koyun, diğer yufkaları aralarını ıslatarak üzerine koyun. 200 derecede pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.