Sebze çorbası
Tereyağını eritin ve unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavurun. Et suyu ve suyu ilave edip karıştırın. Küp doğranmış patates, havuç, kereviz, kıyılmış ıspanak, pirinç ve mercimeği ekleyin. Baharatları katın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Pastırmalı humus
Üzerine:
Akşamdan ıslattığınız nohudu üzerine çıkacak kadar suyla haşlayın. Nohut, yarım su bardağı nohudu haşladığınız su, tahin, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, kimyon ve tuzu blender'dan geçirip servis tabağına alın. Pastırma ve pul biberi tereyağında birkaç kez çevirin. Humusun üzerine pastırma ve kimyon koyup servis yapın.
Hurma tatlısı
Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp ince ince kıyın. Ceviz ve inciri blender'da kıyın. Yulafın üzerine süt koyup yumuşayıncaya kadar bekletin, cevizli karışıma ekleyin. Kıyılmış hurma ve rendelenmiş armudu, karanfil tozunu, tarçını katıp yoğurun. Harçtan küçük toplar yapıp Hindistan cevizine bulayıp servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.