Tavada köfte patates
Soğan, kıyma ve baharatları iyice yoğurun, dilediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup dilimleyin. Kapaklı bir tavanın içine patatesleri koyun, üzerine köfteleri, dilimlenmiş domatesleri ve sivri biberleri dizin. Ezilmiş sarımsakları da üzerine serpiştirin. Çok az su koyup kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.
Kaymaklı yoğurt tatlısı
Şerbeti için:
Yumurtaları ve toz şekeri, hafif ateşte çırpın. Ocaktan alıp irmik, pirinç unu, kaymak ve karbonatla karıştırıp yağlanmış fırın kabına dökün. 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için, toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca tereyağı ve limon kabuğu rendesi ilave edin. Tatlının üzerine gezdirin. Üzerini bir kapakla kapatıp fırında beş dakika daha pişirin. Üzerine kaymak koyarak servis yapın.
Hardallı kurabiye
Unu ve yağı elinizle ufalayın. Hardal, kabartma tozu ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.