Satır köftesi
Etleri çok keskin bir bıçakla kesme tahtası üzerinde çok ince kıyın. Limon suyu, biberiye, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsakları karıştırın. Eti bu sosun içinde bir saat kadar bekletin. Daha sonra yoğurup dilediğiniz irilikte köfteler hazırlayın. Izgarada iki yüzünü de pişirin.
Susamlı tarçınlı kurabiye
Tereyağı, şeker ve limon kabuğunu karıştırın. Üzerine yumurta akı, tarçın, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ekleyip kulak memesi kıvamında yoğurun. İstediğiniz büyüklükte kurabiyeler yapın. Önce yumurta akına, sonra da susama bulayıp tepsiye dizin ve 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
Tahıl çorbası
Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğday, nohut ve mercimeği ayrı ayrı haşlayın. Tereyağını eritin, üzerine un ilave edip kavurun. Salça ve küp doğranmış domates ekleyip kavurmaya devam edin. Su, buğday, nohut ve mercimeği ekleyip pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.