Nohutlu bulgur pilavı
MALZEMELER
TAVUKLU KUMPİR
Patatesleri, tencerede az suda kapağı kapalı olarak 15 dakika haşlayın. Çıkartıp ortasını bıçakla artı şeklinde kesip açın. Çay kaşığıyla iç kısmını biraz çıkarıp doğrayın. Küp doğranmış tavuk eti ve havucu tereyağında soteleyin. Doğranmış patatesin içine katın. Üzerine bezelye, rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Patateslerin içine karışımı paylaştırıp servis yapın.
MALZEMELER
KABAKLI EKMEKLER
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri, çırpılmış yumurtayı, baharatları, doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edip karıştırın. Ekmeklerin üzerine karışımdan tepeleme koyun. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.