Pazı çorbası
İnce kıyılmış soğanları yağda kavurun. Pazı saplarını doğrayıp ilave edin. Bir-iki dakika kavurup unu ekleyin. Hepsini bir-iki dakika daha kavurup suyu koyun. Kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra şehriyeyi ekleyin. Limon suyu, nane, dövülmüş sarımsak ve tuzu bir kapta karıştırıp çorbaya dökün. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Karnabahar köftesi
Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Tuzlu suda 25 dakika haşlayın ve süzüp ezin. İçine; rendelenmiş kaşar peyniri, un, yumurta, muskat, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız harçtan bir çorba kaşığı yardımı ile parçalar alıp kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
Patlıcanlı lahmacun
Ekmek hamurunu ince açın. Rendelenmiş domates, doğranmış sivri biber, dövülmüş sarımsak ve kıymayı yoğurun, hamurların üzerine paylaştırın. Üzerine su ve zeytinyağı gezdirip fırında 20 dakika pişirin. Közlenmiş patlıcanları ezip pişirdiğiniz lahmacunların üzerine yerleştirip dürüm yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.