Etli enginar dolması
MALZEMELER
SU MUHALLEBİSİ
Süt, su, toz şeker, nişasta ve unu çırpıp ağır ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra orta büyüklükte bir cam kabın içine boşaltın. Soğuması için buzdolabında bir-iki saat bekletin. Daha sonra kare şeklinde kesip üzerini dövülmüş fındıkla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
İRMİK KÖFTESİ
Çok ince kıyılmış cevizi, rendelenmiş soğanı, baharatları, ince bulguru, yumurtaları, irmiği, kıymayı ve salçayı; macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Elinizi suya batırıp harçtan yuvarlak yassı köfteler yapın. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.