Kolay lahmacun
MALZEMELER
ISLAK KURABİYE
Yumurtaları çırpın. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu, nişasta ve unu eleyip karışımın üzerine ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. Fırın tepsisine dizip 170 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Şeker ve suyu kaynatın, fırından çıkan kurabiyeleri şerbete batırıp çıkartın.
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
PORTAKAL PELTESİ
Portakal suyunu, şekeri ve suyu bir kabın içine koyup kaynatın. Nişastayı biraz suyla açıp kaynayan portakallı karışıma dökün. Koyulaşınca kaselere paylaştırın. Çikolatayı benmari usulü eritin, Antep fıstıklarıyla karıştırıp peltelerin üzerine paylaştırın. Soğuk olarak servis edebilirsiniz.
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.