Ekmek arası köfte
MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN:
ÇİZGİLİ KEK
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı ikiye bölün. Bir tanesinin içine kakao ekleyerek karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına bir çorba kepçesi ile kakaolu kek harcından dökün ve tam ortasına sade kek harcından dökün. 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
KABAK EZMESİ
Brokoliyi çiçeklerine ayırın. Kabakları soyup iri iri doğrayın. Bir tencerede su kaynatın, üzerine başka bir kap koyarak brokoli ve kabağı benmari usulü pişirin. Yumuşayan sebzeleri ezerek püre yapın, çıkan suyu süzün. Ufalanmış peynir, süzme yoğurt, limon suyu ve zeytinyağını çırpın, ezmenin üzerine dökün. Servis tabağına alarak servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.