Mısır unlu çıtır tavuk
MALZEMELER
ŞEKERPARE
Şerbet için; su ve şekeri kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın. Tereyağı, yumurta ve maden suyunu karıştırın. Üzerine irmik, un, şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp top şekli vererek tepsiye dizin. Her birinin üzerine bütün fındık yerleştirin. 180 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp üzerine şerbeti dökün.
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
KITIR EKMEKLİ TARHANA
Tarhanayı suda çözdürün. Doğranmış sarımsağı tereyağında beş dakika kadar kavurun, salçayı ve tarhanalı suyu ekleyip sürekli karıştırarak 10 dakika kadar kaynatın. Ekmekleri küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Çorbayı servis kasesine alın. Kıtır ekmekleri çorbanın üzerine paylaştırın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.