Nohut köftesi
MALZEMELER
ELMALI KURABİYE
Elmaları rendeleyin, üzerine şeker, dövülmüş ceviz ve tarçını ekleyin. Karıştırarak beş dakika kadar pişirip soğutun. Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde açıp yuvarlaklar kesin. Bir kenarlarına elmalı harçtan koyup poğaça gibi kapatın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
ACI SOSLU PATATES
Patatesleri iyice yıkayıp ortadan ikiye bölün. Fırın tepsisine yerleştirip fırında 30 dakika kadar pişirin. Fırından alıp içlerini oyun. Tereyağı ve çiğ kremayı karıştırıp patateslerin içine doldurun. Tekrar fırına koyup 10 dakika daha pişirin. Hardal, salça ve nar ekşisini çırpın. Patateslerin üzerine birer kaşık dökerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.