Fesleğen soslu fıstıklı tavuk
MALZEMELER
PATATESLİ ÇITIR BÖREK
Haşlanmış patatesleri ezin. Üzerine rendelenmiş soğanı, kıyılmış sivri biberi ve baharatları koyup karıştırın. Su ve sıvı yağı çırpın. Yufkaların bir tanesini tezgah üzerine koyup su ve yağ karışımı ile ıslatın, ikiye katlayıp üçgenler kesin. Geniş kenarlarına iç malzemeyi paylaştırıp kenar kısımlarını içe alıp rulo şeklinde sarın. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
LEBLEBİLİ PUDİNG
Süt, un, şeker, nişasta ve irmiği bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın, içine vanilya ve dövülmüş damla sakızı ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. Biraz ılınınca içine toz haline getirdiğiniz leblebileri ekleyip tekrar karıştırın. Tatlıyı kaselere paylaştırın, leblebiyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.