Biberli patlıcan salatası
Patlıcanları hiç kabuğu kalmayacak şekilde soyup küp küp doğrayın. Biberleri de aynı büyüklükte doğrayın. Tencereye yağın yarısını dökün, biber ve patlıcanları dizin. Şekeri, tuzu, kalan yağı, dövülmüş sarımsakları ve suyu ekleyip pişirin. Üzerine doğranmış maydanoz dökerek servis yapın.
Kadayıflı baklava
Kadayıf, kıyılmış ceviz, kaymak ve şekeri karıştırın. Üç adet baklava yufkasını üst üste koyun, kadayıflı karışımla her tarafını kaplayın. Rulo yapıp tepsiye dizin. Tepsi dolana kadar diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Dilimlere kesip üzerine kızdırılmış tereyağı dökün. 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Su ve şekeri kaynatın. Fırından çıkan baklavanın üzerine şerbetini döküp çektirin.
Buğday çorbası
Tavuk ve soğanı pişirin, tavuğun etlerini didikleyin. Akşamdan ıslatılmış buğdayı, tavuk etlerini ve tavuk suyunu güvece koyup kapağı kapalı olarak 45 dakika kadar pişirin. Un, yumurta sarısı, limon suyu, tuz ve iki su bardağı suyu ile çırpın, çorbanın içine ekleyip 15 dakika daha pişirin. Servis kasesine alarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.