Kolay Arnavut böreği
İçi için:
Un, ılık su ve tuzu yoğurun, 15 dakika dinlendirin. Hamurdan 20 adet beze yapın, her birini tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 10 adet bezeyi aralarına erimiş tereyağı sürüp üst üste koyup açın. Ispanağı ince kıyıp yoğurtla karıştırın. Karışımı yufkalara paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Fırında pişirin.
Patatesli kereviz
Tüm sebzelerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın. Arpacık soğanların kabuklarını soyun, sıvı yağda soteleyin. Doğradığınız tüm sebzeleri tencereye ekleyip beş dakika daha soteleyin. Salça ve suyu karıştırıp üzerine ekleyip pişirin.
Peynirli kek
Yumurtaları tuzla çırpın. Sonra sırasıyla zeytinyağı, yoğurt ve su ilave edip çırpmaya devam edin. En son elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Beyaz peynir ve zeytinleri ekleyip harmanlayın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.