Soğan soslu antrikot
Soğan sos için:
Soğanların kabuklarını soyun, her soğanı sekiz parça olacak şekilde kesin ve zeytinyağında hafifçe sote edin. Üzerine salçaları, kesme şekeri ve tuzu ilave edip bir-iki dakika daha kavurun. Sirke ekleyip 15 dakika pişirin ve kenara alıp dinlendirin. Sıvı yağı yapışmaz yüzeyli tavaya alıp antrikotları önlü arkalı pişirin. Servis tabağına alıp soğan sosla birlikte servis yapın.
Üzümlü muffin
Yumurtaları ve şekeri çırpın. İçine kıyılmış cevizi, limon ve portakal kabuğu rendesini, tarçını ve üzümü ekleyip çırpmaya devam edin. Vanilyayı, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın, 170 derecedeki fırında pişirin.
Kestaneli pilav
Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Pirinci ve soğanı tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine tarçın ve tuz ilave edip suyunu koyun ve 20 dakika kadar pişirin. Üzerine kestaneleri ilave edin. Beş dakika daha birlikte pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.