Kabak haşlama
Kabakları uzun parmak şeklinde doğrayın ve çok az suda 10 dakika kadar haşlayın. Servis tabağına alıp üzerine tuz serpin. Yoğurdu dövülmüş sarımsakla karıştırıp haşlanmış kabağın üzerine dökün. Yağı kırmızı biberle yakıp üzerine gezdirin.
Reçelli kek
Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine yumurtayı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıplarına paylaştırıp 180 derece fırında pişirin. Beş dakika beklettikten sonra reçele ve Hindistan cevizine bulayın.
Ispanak salatası
Ispanakları yıkayıp suyunu süzdürün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Ispanakları derin bir kaba koyun. Üzerine sirke, zeytinyağı ve limon suyu ilave edin. Elinizle tüm yaprakların ıslanmasını sağlayın. Üzerine doğranmış domates, lor peyniri ve zeytinleri koyup karıştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.