Yufka cipsi
Lavaş ekmeklerini ya da yufkaları üçgen şeklinde kesin. Üçgenleri çırpılmış yumurta akına ve mısır ununa bulayın. Fırın kabına yerleştirip 160 derecedeki fırında, çok yakmadan kızartın.
Krepte kereviz
Tereyağı, et ve doğranmış soğanı ve havucu katın. Beş dakika kavurup küp doğranmış kereviz ve patatesi ilave edin. Kavurup doğranmış mantarı ilave edin. Mantar suyunu salınca sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin, et yumuşayana dek pişirin. Krep için verilen malzemeleri çırpıp pişirin, ortasına kerevizli harç koyup katlayın. Fırın tepsisine dizip üzerlerine kaşar peyniri koyun, sebzeli harcın sosunu dökün. Fırında pişirin.
Yeşil kurabiye
Kıyılmış fındık, fıstık, un, nişasta, yumurta akı ve pudra şekerini karıştırın. İçine erimiş tereyağını ekleyip yoğurun. Dilediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. Ortalarına bütün fındık yerleştirip 200 derecedeki fırında 10 dakika kadar pişirin. Servis tabağına dizerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.