Çerkez tavuğu
MALZEMELER
SAKIZLI SÜTLAÇ
Pirinci bir su bardağı su ekleyerek pişirin. Pirinçler yarı yarıya pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince üzerine şekeri ve dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Servis kaplarına paylaştırıp üzerine tarçın ekerek servis yapın.
MALZEMELER
KIYMALI PİDE
Ekmek hamurunu küçük bezelere ayırıp ince açın. Üzerine nemli bir bez örtüp bekletin. Rendelenmiş domates ve soğanı, kıyılmış sivri biber ve sarımsağı, salçayı ve kıymayı yoğurun. Harcı hamurların üzerine paylaştırıp kapatın. Su ve yağı karıştırıp hamurların üzerine sürün. Fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.