Ekmek pane
MALZEMELER
ETLİ BAKLA
Baklayı yıkayıp üç santim uzunluğunda doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin, soğan ve eti üzerine ilave edip kavurun. Daha sonra baklayı ve salçaları tencereye katın. Karıştırarak beş dakika kavurun. Baklanın üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin. Kısık ateşte yemeğin suyunu kontrol ederek ve eksilirse su ilave ederek et ve bakla yumuşayana dek pişirin.
MALZEMELER
BÖRÜLCE SALATASI
Bir gece suda bekletilmiş börülceyi üzerini geçecek kadar suda 30 dakika pişirin. Suyunu süzüp soğuk sudan geçirin. Soğuyunca üzerine kıyılmış dereotu, maydanoz, taze soğan, sivri biberi koyup harmanlayın. Nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp üzerine dökün.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.