Sebzeli omlet
MALZEMELER
ISPANAKLI POĞAÇA
Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı karıştırın. Ispanağı kaynar suda üç dakika haşlayıp suyunu sıkın, maydanozla birlikte robotta kıyın, yumurtalı karışıma ekleyin. Un, kabartma tozu ve karbonatı koyun. Gerekirse biraz daha un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle açın ve içine iri kesilmiş köy peynirinden koyup kapatın. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
YUVALAMA ÇORBASI
Kıyma, yumurta, tuz ve karabiberi yoğurup minik köfteler yapın. Unu, tereyağında kavurun. Üzerine süt ve et suyunu ekleyip karıştırın. Bir taşım kaynatıp hazırladığınız köfteleri içine koyun. Üzerine altı su bardağı su koyarak pişirin. Ocaktan alıp sirke ve kuru nane ekleyin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.