Patates köftesi
Patatesi haşlayıp ezin. Üzerine rendelenmiş havucu ekleyin. Zeytinyağı, kaşar peyniri, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri galeta ununa bulayın ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Kırmızı biber soslu tavuk
Beş adet kırmızı biber ve sivri biberi irice doğrayın. Biberleri, dörde bölünmüş soğan ve sarımsağı, suyu blender'da çekin. Kakuleyi zeytinyağında bir-iki dakika kavurun. Pul biber ve biberli sosu üzerine ekleyin, 10 dakika pişirin. Tavukları ekleyip 35-40 dakika pişirin. Kalan kırmızı biberi közleyip ince şeritler halinde doğrayın. Tavuğu ocaktan almaya beş dakika kala közlenmiş biber, kişniş, karabiber ve tuz katın.
Çilekli krema
Süt, un ve şekeri bir tencereye koyup iyice çırpın. Tencereyi ocağın üzerine alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Soğuyunca kaselere paylaştırın. Üzerini dilimlenmiş çilek ve çikolata rendesi ile süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.