Pirinç kısırı
İki buçuk su bardağı suya tuz koyun, pirinci ekleyip kısık ateşte 15 dakika haşlayın. Ocaktan alıp çatalla pirinçleri kabartır gibi karıştırın. Biberleri, salatalık ve soğanı doğrayın, beyaz peyniri ezin. Limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları çırpın. Pirinci bu sosa ekleyip karıştırın. Kalan malzemeleri de içine ekleyip soğuk olarak servis yapın.
Soya soslu sebze sote
Piyazlık doğranmış soğan ile jülyen doğranmış havuç ve fasulyeyi tereyağında soteleyin. Soya sosunu, tuz ve karabiberi katıp sote edin. Tencereyi ocaktan alın. Haşlanmış mısır ve bezelyeleri katın.
Limonlu pirzola
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Pirzolaların üzerine, süt, soğan suyu, limon suyu, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve baharatları koyun, elinizle iyice yoğurup buzdolabında dinlendirin. Limonu dilimleyin. Pirzolaları ve limon dilimlerini tereyağında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.