Kremalı köfte
Kreması için:
Ekmekleri ıslatın, soğanı ve sarımsağı rendeleyin ve malzemelerle köfte hazırlayın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, tuzlu kaynar suda beş dakika haşlayın. Krema için; kıyılmış soğanı yağda kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Krema ve et suyunu döküp muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Tuz ve karabiber serpin. Köfteleri bu sosa bulayın. Kalan sosa kıyılmış maydanoz katarak üzerine dökün.
Sarımsaklı pirinç çorbası
Yıkanmış pirinci kaynayan suya koyun, tereyağı ve tuz ekleyip ağır ateşte 20 dakika pişirin. Yoğurt ve dövülmüş sarımsakları çırpın, çorba suyuyla ılıtarak yavaş yavaş tencereye ekleyin. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber ve nane gezdirin.
Muzlu kek
Eritilmiş tereyağı, yumurta ve şekeri çırpın. Kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpın. Kakao, rendelenmiş çikolata ve püre yapılmış muzları ekleyip karıştırın. Harcını yağlanmış kalıba boşaltıp 175 derecedeki fırında pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.