Çilekli muhallebi
MALZEMELER
TAVA BÖREĞİ
Havuç ve patatesi rendeleyin. Soğanı ve biberi doğrayın. Havuç, patates, soğan, biber, tuz ve karabiberi karıştırın. Su ve sıvı yağı çırpın. Yufkalardan birini az yağlanmış tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine harcı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp harcın üzerine yerleştirin. Kalan sulu harcı dökün. Kısık ateşte iki yüzünü de kızartın.
MALZEMELER
BAKLA KÖFTESİ
Doğranmış pırasa, soğan, sarımsak, maydanoz, dereotu, karabiber, kimyon ve tuzu blender'da çekin. Bir gece önceden ıslatılmış baklayı ekleyip bir kez daha çekin. Üzerine un, yumurta, kişniş ve kırmızıbiberi ekleyip yoğurun ve köfteler yapın. Susama bulayıp kızartın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.