Salçalı ekmek
Mayayı ılık sütte beş dakika bekletin. Üzerine yumurta, yoğurt, tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirip yağlanmış tepsiye döşeyin. Tepside 30 dakika daha bekletin. Rendelenmiş soğanı yağda kavurun, salça ve baharatları ekleyin. Hamurların üzerine salçalı sosu dökün. Üzerine susam ve çörek otu serpip 190 derecedeki fırında pişirin.
Sarımsaklı pirinç çorbası
Pirinci, kaynayan suya koyun, tereyağı ve tuzu ekleyip ağır ateşte 20 dakika pişirin. Yoğurt ve dövülmüş sarımsakları çırpın, ılınan çorbaya katıp karıştırın. Üzerine yağda yakılmış kırmızı biber ve nane gezdirin.
Böğürtlenli muhallebi
Tencereye sütü koyun, üzerine yumurta sarısını, şekeri, nişastayı koyup koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca içine vanilya ve tarçını koyup karıştırın. Muhallebiyi ılıkken kaplara paylaştırın, üzerine pudra şekeri ile karıştırılmış böğürtlenleri koyup servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.