Semizotlu patlıcan salatası
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun, bıçakla ezerek kıyın. Semizotunu yıkayıp çok ince kıyın. Patlıcan ve semizotunu servis kabına alıp karıştırın.
MALZEMELER
Patatesli enginar
Enginarların üzerine şeker, tuz, limonu suyu ve iri doğranmış patatesleri koyup 20 dakika kadar haşlayın. Patatesleri alıp ezin ve zeytinyağıyla karıştırın. Soğanları da yarım ay şeklinde doğrayıp patatesin içine ilave edin. Servis tabağına enginarları alın, üzerine soğanla karıştırdığınız patatesleri koyup servis yapın.
MALZEMELER
Biberli etli bulgur pilavı
Eti ve yemeklik doğranmış soğanı tereyağında beş dakika kavurun. Üzerine bulguru ve irice doğranmış kırmızı biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Su ve tuzu ekleyip, kapağını kapatıp 30 dakika kadar pişin. Bulgur pişince, iri doğranmış kayısıları ekleyip beş dakika daha pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.