Güveçte mantarlı ciğer
Güveç kaplarına dilimlenmiş mantarları paylaştırıp, 200 derecedeki fırına verip pişmeye bırakın. Ciğeri yaprak şeklinde doğrayın. Doğranmış taze soğanı tereyağında üç dakika kavurup üzerine ciğeri ekleyin, beş dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi, kıyılmış maydanozu ekleyin. Suyunu çekince mantarların üzerine paylaştırıp fırında 10 dakika daha pişirin.
Mahlepli gevrek
Bir kabın içinde pudra şekerini ve tereyağını kum gibi oluncaya dek karıştırın. Üzerine limon kabuğu rendesini ve suyunu ilave edin. Yumurta sarısı, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp simit şekli verin. Üzerine susam ve çörekotu serpip 180 derecedeki fırında pişirin.
Elmalı bohça
Hamuru için
Elmaları rendeleyip, şeker ve tarçın ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun. Hamuru, unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar kesin. Soğuyan elmalı harcı yuvarlaklara paylaştırıp bohça gibi kapatın. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.