Bulgur cipsi
MALZEMELER
SARIMSAK SOSLU HAŞLAMA KÖFTE
Bulgur, kıyma ve tuzu, macun kıvamına gelene dek yoğurun. Doğranmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Dövülmüş ceviz ve baharatları ilave edin. Köfte hamurundan parçalar yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızla köftelerin ortasını açın. İçine hazırladığınız iç malzemeyi pay edip 15-20 dakika haşlayın. Sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
SOS İÇİN:
PATLICANLI TOST
Közlenmiş patlıcanın üzerine limon suyu sıkın, çatalla ezin. Üzerine rendelenmiş peynir, çekirdekleri çıkartılıp doğranmış zeytin, rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. İki adet tost ekmeğinin arasına karışımı koyup maydanoz serpin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.