Tavuklu tartölet
Oda sıcaklığındaki milföyleri tart kalıplarına yerleştirin. Sebzeleri aynı ölçüde kıyıp yağda biraz kavurun. Tavuk etlerini ilave edip kavurmaya devam edin. Etler yarı yarıya pişince harcı tart kalıplarının içine paylaştırın ve üzerine süt döküp 200 derecedeki fırında pişirin.
Gül baklava
Şerbeti için:
Beş adet baklava hamurunu aralarına yağ sürerek üst üste koyun. Üzerine iri kıyılmış fıstık serpin, rulo yapıp gül şekli verip tepsiye dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp üzerine kızdırılmış tereyağı dökün. 200 derece fırında pişirin. Şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyin. Baklavanın üzerine şerbeti dökün.
Biberli spagetti
Makarnayı haşlayın. Rendelenmiş soğan ve doğranmış biberleri yağda soteleyin, rendelenmiş havuç ve ezilmiş sarımsakları ekleyip beş dakika kavurun. Baharatları ekleyip karıştırın. Haşlanan makarnayı sosla karıştırarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.