Lavaş böreği
İçi için:
Patatesi haşlayıp rendeleyin. Rendelenmiş soğanı, patatesi, rendelenmiş kaşar peynirini, ezilmiş beyaz peyniri, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı lavaş ekmeklerinin üzerine paylaştırıp rulo yapın. Önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayıp kızartın.
Köfteli patates çorbası
Patatesleri küp küp doğrayın. Un, tereyağı ve suyu karıştırın, patatesleri ekleyip kaynamaya bırakın. Köfte için; kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç ve baharatları yoğurun, küçük köfteler yapıp kaynayan çorbanın içine ekleyin. Köftelerin içindeki pirinçler pişince ocaktan alın. Fıstık ve pul biberi tereyağında pişirip üzerine dökün.
Armutlu kek
Un, şeker, karbonat ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve zeytinyağını çırpın, kuru malzemelerle karıştırın. Doğranmış armut ve ceviz ekleyin. Karışımı kek kalıbına döküp 180 derece fırında pişirin. Servis tabağına alarak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.