Semizotlu tavuk sote
Tavuk etini doğrayıp haşlayın. Piyazlık doğranmış soğanları yağda kavurun. Salçayı ve etleri de ekleyip kavurun. Tavuğu haşladığınız sudan bir su bardağı ekleyin. Bir taşım kaynatın. Kıyılmış semizotu, tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatın.
Kremalı kek
Kreması için:
Yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ve çikolatayı da ekledikten sonra fazla karıştırmadan kek kalıbına dökün. 175 derecedeki fırında pişirin. Yoğurt, labne peyniri ve şekeri çırpın. Kekin üzerine kremayı dökün, üzerini frambuazla süsleyin.
Krem karamel
Karamel için:
Karamel için tavaya bir çay bardağı şekeri koyun, üzerine dört çorba kaşığı kadar su ekleyip şekerin rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Islatılmış, fırına dayanıklı kapların dibine paylaştırın. Süt, şeker, yumurta ve vanilyayı iyice çırpın ve kaplara paylaştırıp tepsiye koyun. Tepsinin dibine bir miktar su koyun, 200 derece fırında pişirin. Fırından çıkararak servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.