Taze soğanlı mantar çorbası
MALZEMELER
YUFKALI KEBAP
Soğanı rendeleyip suyunu süzün. Kıyma, baharatlar, ezilmiş sarımsak ve soğan suyunu yaklaşık 15 dakika yoğurun ve şişlere geçirip şekil vererek ızgarada pişirin. Köfteler pişerken lavaş ekmeklerini üzerine bastırıp ıslatın. Pişen köfteleri bu ekmeklere sarın. Üzerine maydanoz serpin ve dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
MEYVELİ İRMİK TATLISI
Süt, şeker ve irmiği göz göz oluncaya kadar kaynatın, suyla çalkalanmış bir kabın içine dökün. Soğuyup donmasını bekleyin. Meyveleri bir tavaya koyun, üzerine şekeri ekleyin. Kaynayınca suyla açılmış nişastayı ekleyip bir taşım kaynatın. Üzerine sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.