Dolmalık biberde tavuk yahnisi
Kırmızı biber, sarı biber, domates ve mantarları küp küp doğrayın. Soğan ve sarımsağı kıyıp sıvı yağda kavurun. Üzerine ince doğranmış tavuk etini ekleyin. Küp doğranmış sebzeleri katın, tuzunu ve karabiberini ayarlayıp kendi suyuyla 20 dakika pişirin. Kapakları kesilip içleri temizlenmiş biberlerin içine harcı paylaştırın. Sıcak suyu ekleyip 20 dakika pişirin.
Bademli milföy
Yumurta, badem, süt, şeker ve vanilyayı karıştırın. Dört adet milföy hamurunu tepsiye dizin, üzerine bademli şekerli harcı yayın. Kalan milföy hamurlarını üzerine yerleştirin. Dilediğiniz büyüklükte dilimlere ayırıp 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.
Balık mücver
Balık filetolarını küp küp doğrayın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve çırpılmış yumurtayı ekleyip karıştırın. Harçtan kaşık kaşık alarak unun içine atın, her tarafını unlayın. Az yağlı tavada iki yüzünü de pişirin. Servis tabağına alın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.