Bademli etli pilav
MALZEMELER
ÇUBUK KRAKER
Şeker, tereyağı, zeytinyağı, sirke, yumurtanın akı ve ılık suyu karıştırın. Üzerine yavaşça unu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin, 30 dakika kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartıp uzun çubuklar yapın. Burkarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. 200 derecedeki fırında pişirin.
MALZEMELER
SOĞANLI PATLICAN
Patlıcanları alacalı olarak soyun. Saplarını kesmeden dört eşit parçaya bölün. Piyazlık doğranmış soğanı ve bütün sarımsakları zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyip biraz daha kavurun. Patlıcanları tepsiye dizin, dilimlerin aralarına iç harcı paylaştırın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek 200 derecedeki fırında pişirin. Servis tabağına alın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.