Kadınbudu köfte
Pirinci su ile birlikte suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış soğan ile kıymanın yarısını tereyağında kavurun. Soğuyunca pirinç, kalan kıyma, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Harçtan parçalar koparıp yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
Muzlu krep
Yumurta, sıvı yağ, şeker ve sütü çırpma teliyle karıştırın. Akıcı kıvamda bir karışım elde edin. Tavaya krep harcından bir kepçe döküp önlü arkalı pişirin. Pişen kreplerin içlerine önce kaymağı sürün. Bir miktar erimiş çikolata gezdirip kabukları soyulmuş muzu bütün olarak koyup rulo yapın. Krepler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Ispanak kavurma
Mısır ununu tuzlu sıcak suyun içinde ezin. Bir tavada tereyağını eritin, mısır ununu ince bir kat halinde döküp iki yüzünü de pişirin. Ispanak kavurma için; irice doğranmış ıspanakları, doğranmış taze soğanı, dövülmüş sarımsakları, tuz ve karabiberi zeytinyağında beş dakika kadar kavurun. Ispanak kavurmayı, mısır ekmeğiyle birlikte servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.