Peynirli biber kızartması
MALZEMELER
PEKMEZLİ HELVA
Un ve yağı yaklaşık 10 dakika kadar kavurun. Üzerine şekerini ve suyunu ekleyip kavurmaya devam edin. Şeker eriyip helva kaşığın etrafında toparlanmaya başlayınca beş dakika daha kavurun. Karışımı ocaktan alın. Üzerine ceviz ve pekmezi döküp kaşıkla şekillendirin.
MALZEMELER
YUFKALI PİLAV
Tereyağını bir tencerede eritin. Daha sonra içine pirinç ve kuş üzümü ilave edip dört dakika kavurun. Pirinçlerin rengi biraz dönünce üzerine su ilave edip kapağı kapalı 10 dakika pişirin. Sonra dereotunu katıp karıştırın. Bir kek kalıbını yağlayın, yufkayı serip pilavı içine doldurun. Kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatıp 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.