Dereotlu poğaça
Biberleri temizleyip iki parmak eninde dilimler halinde kesin. İki dilim biberin ortasına lor peynirini sıkıştırın. Bu şekilde hazırlanmış biberleri 20 dakika kadar dondurucuda bekletin. Unu, mısır ununu ve kırmızı acı biberi bir kabın içinde karıştırın. Biberleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra da unlu karışıma bulayın. Aynı işlemi ikinci defa tekrarlayın. Kızgın yağda kızartın.
Tavuklu sigara böreği
Yufkaları üçgen şeklinde kesin. Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Üzerine rendelenmiş peynirleri, kıyılmış maydanozu ve yumurtayı ekleyip çırpın. Yufkanın geniş kenarına hazırladığınız harçtan koyup rulo yapın ve ucunu suya batırıp kapatın. Kızgın yağda kızartın.
Sarımsaklı köfte kebabı
Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup buzdolabında bir saat dinlendirin. Elinizle uzun köfteler yapın, ızgarada ya da yağsız tavada kızartın ve iki santimlik parçalara ayırın. Patatesleri ve sarımsakları ayrı bir kabın içerisinde ezin. Patates, sarımsak ve çırpılmış yoğurdu iyice karıştırın. Servis tabağına bu karışımı alın ve üzerine köfteleri dizin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.