Siyah pirinç pilavı
Siyah pirinci bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bir saat bekletin ve süzün. Duru suyu çıkana kadar yıkayıp süzdükten sonra tereyağında kavurun. Üzerine portakal suyu ve dört su bardağı su ekleyin. Önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra nohut, fındık, rendelenmiş portakal kabuğu, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
Kayısılı patates salatası
Patatesleri ve havucu irice doğrayıp haşlayın, yeşillikleri kıyın. Patates ve havuç soğuyunca kıyılmış yeşilliklerle karıştırın. Hardal, zeytinyağı ve limon suyunu çırpıp salataya ekleyin ve karıştırın. İri iri doğranmış kayısıları da ekleyip harmanlayın.
Pankek
Derin bir kabın içinde tüm malzemeyi karıştırın. Çok az yağ dökülmüş bir tavaya karışımdan birer kepçe döküp iki yüzünü de ikişer dakika pişirin. Üzerlerine reçel döküp pudra şekeri serperek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.