Mantarlı börek
MALZEMELER
ELMALI MİLFÖY DİLİMLERİ
Elmaları rendeleyin. Kıyılmış ceviz, kırılmış bisküvi, ezilmiş muz, şeker ve çırpılmış yumurtayı karıştırın. Harcı fırın kabına dökün. Oda ısısına gelmiş milföy hamurlarını üzerine kapatın. Üçgen şeklinde kesip üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine bademleri koyup fırında pişirin.
MALZEMELER
PATATESLİ OMLET
Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın. Kaynayan suya koyup 10 dakika kadar haşlayın, suyunu süzün. Bir kapta yumurtaları çırpın, süt, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir tavada tereyağını eritin, üzerine haşladığınız patatesleri koyun. Yumurtalı sütlü karışımı üzerine döküp karıştırın. Üzerine kapak kapatın. Bir yüzü pişince çevirerek diğer yüzünü de pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.