Karışık ezme
MALZEMELER
BALLI KURABİYE
Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurun, toz bademi ekleyip karıştırın. Hamuru açıp yuvarlak şekiller veri. Fırın tepsisine dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine balı ve kayısı reçelini sürüp soğumaya bırakın.
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
KURU KÖFTE
Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsam, ufalanmış ekmek içi ve baharatları yoğurun. Üzerine zeytinyağını ekleyip yoğurmaya devam edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle şekil vererek 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Köfteleri kızgın yağda ya da ızgarada pişirerek servis yapın. Servis tabağına alın.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.