Kıtır ekmekli domates
MALZEMELER
SOĞANLI TAVUK
Ayıklanmış arpacık soğanları suda beş dakika haşlayıp yapışmaz yüzeyli bir tavada zeytinyağında iki-üç dakika kavurun. Jülyen doğranmış biberleri ilave edip kavurmaya devam edin. Jülyen doğranmış tavuğu, sarımsağı, soya sosunu, susamı, kekik ve pul biberi kattıktan sonra tavuk kızarana kadar kavurmaya devam edin.
MALZEMELER
PEYNİRLİ CEVİZLİ PİDE
Un, maya ve tuzu harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. Domatesleri ince ince dilimleyin. Üzerine lor peynirini ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları merdaneyle açın. İç malzemeyi ortasına yerleştirin. 200 derecede 25 dakika kadar pişirin. Fırından alıp üzerine cevizi serpip beş dakika daha fırına verin.
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.