Bayat ekmek keki
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Unu ve peyniri de içine ekleyerek çırpmaya devam edin. Portakal suyu, labne peyniri ve ufalanmış bayat ekmekleri içine dökerek son bir kez karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derecedeki fırında pişirin.
Sebzeli köfte
Soğan, tuz ve karabiberi kıymayla karıştırıp yoğurun. Sebzeleri küp şeklinde doğrayıp soteleyin. Üzerine tuz ve salçayı koyup karıştırın, ocaktan alın. Kıymalı harçtan köfteler yapın, ortasını oyup sebzeleri içine koyun. Üzerini köfte harcı ile kapatın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine çok az su koyup fırında 20 dakika kadar pişirin.
Ton balıklı salata
Bezelyeyi tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra süzün ve soğumaya bırakın. Taze soğanı ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelyeyi ilave edip servis tabağına alın. Parçalara böldüğünüz ton balığını salataya ilave edin. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.