Taze soğanlı patlıcan
MALZEMELER
KREMALI UN ÇORBASI
Unu tereyağında karartmadan kavurun. Suyu ilave edin, karıştırarak kaynatın. Yumurta sarısını sütle çırpın, yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Limon suyunu katıp tuzunu ayarlayın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
MALZEMELER
ÇITIR MAKARNA
Makarnayı tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp üzerine galeta unu serpin. Makarnaya kalan tereyağını, rendelenmiş kaşar peynirini, kıyılmış dereotu ve fesleğeni ekleyip karıştırın, yağladığınız kalıba boşaltın. Süt ve yumurtayı çırpıp üzerine dökün. Kalan galeta ununu da üzerine bolca serpip 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.