Pideli köfte
Sos için:
Kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Biber salçasını su ile bir-iki dakika pişirin. Dilimlenmiş pidelerin üzerine salçalı sosu gezdirin, üzerine köfteleri koyun.
Kızarmış güllaç
Gül suyunu ve suyu karıştırın, güllaç yapraklarını bu suyla ıslatın. Her yaprağı, içine biraz fındık koyup rulo yapın. Yumurtaları çırpın. Güllaçları yumurtaya bulayıp tereyağında kızartın. Süt ve toz şekeri kaynatın. Biraz ılınınca kızarttığınız güllaçları bu şuruba atın. Güllaçlar şurubu çekince servis tabağına alın.
İç baklalı enginar
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve bir tencereye alın. Temizlenmiş enginarları çanak kısımları yukarı gelecek şekilde soğanların arasına yerleştirin. Üzerlerine iç baklaları serpin. Zeytinyağı, limon suyu, kesme şeker ve tuzu da ekleyin. Tüm malzemenin üzerini kaplayacak kadar su koyup enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.