Mantılı mercimek
Pazının saplarını kıyın. Sebzeleri küp küp doğrayın. Soğanı ve sarımsağı kıyın. Tüm malzemeyi kavurun. Suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca haşlanmış nohut, mercimek ve mantıyı ekleyip pişirin. Nane ve baharatları sıvı yağda kızdırıp yemeğin üzerine dökün. Limon suyu il
MALZEMELER
Çilek soslu ekmek
Yumurtaları çırpın. Tereyağı ve sıvı yağı beraber kızdırın. Ekmekleri çırpılmış yumurtaya batırıp yağda kızartın. Çilekleri, şekerle birlikte üç dakika kadar pişirin. Kızarmış ekmeklerin üzerine çilekli sosu dökerek servis yapın.
MALZEMELER
Kıymalı poğaça
Hamuru için gereken tüm malzemeyi yoğurun. Kıymayı tereyağında kavurun, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış zeminde açın, bardak yardımıyla yuvarlak kesin. Bir kenarına iç harcı koyup yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
İçi için:
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.