Bezelye kaplı rosto
Bezelyeleri bir tepsiye yayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kuru olarak pişirin. Üzerine zeytinyağı, ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyerek robottan geçirin. Eti, tuz ve karabiberle tatlandırın ve tereyağında kızartın. Daha sonra bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini bezelyeli karışımla kaplayın. Yeniden fırına verip 10 dakika pişirin.
Tereli mücver
Taze soğan, tere, sarımsak ve maydanozu kıyın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Yumurtaları çırpıp yeşilliklerin üzerine ilave edin. Karışıma un ekleyin. Harçtan kaşık dolusu alarak sıvı yağda arkalı önlü kızartın.
Külahta salata
Oda sıcaklığında yumuşamış hamurları merdaneyle genişletin. Fırın kağıtlarından milföy hamurları büyüklüğünde külah yapın ve hamurları üzerlerine sararak 200 derece fırında pişirin ve kağıttan ayırın. Domates ve taze soğanı doğrayın, ince kıyılmış maydanoz ve peynirlerle karıştırın. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, kekik ve tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra külahlara paylaştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.