Patlıcanlı salatalık kanepesi
Közlenmiş patlıcanları kıyın ve limonlu suda bekletin. Tereyağını eritip zeytinyağını ekleyin. Unu kavurun. Patlıcan ve kıyılmış soğan katın, bir-iki dakika çevirip sütü ilave edin. Sütü çekmeye başlayınca kremayı ekleyin, tuz ve karabiberini ayarlayın. Tavayı ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Ekmekleri küçük yuvarlaklar halinde kesin. Salatalıkları halka şeklinde doğrayın. Bir dilim salatalık, ekmek, salatalık ve patlıcanlı harç olacak şekilde üst üste koyun.
Hindi pane
Hindi etini tuz ve karabiberle tatlandırın. Ortasına dilimlenmiş kırmızı biberi koyup rulo biçiminde sarın. Önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra da pane harcına bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.
Mantı börek
Un, süt, yumurta ve tuzu sert bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamuru düz bir zeminde açıp büyük kareler halinde kesin. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp biraz sulandırın, açtığınız karelere paylaştırın. Dilediğiniz şekilde katlayıp tepsiye dizin, üzerine iki bardak su dökün. Fırında 20 dakika pişirin. Sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.