Enginar yatağında semizotu
Enginarları limonla ovup tencereye dizin ve üzerine toz şeker, su, tuz ekleyip haşlayın. Yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve jülyen kesilmiş havucu zeytinyağında soteleyin. Üzerine kıyılmış semizotunu katıp üç dakika daha soteleyin. Kıyılmış zeytin, sarımsak, limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın ve enginarların üzerine pay edin.
Sebzeli köfte
Kıyılmış biberleri, maydanozu ve naneyi, rendelenmiş soğan, havuç ve kabağı, dövülmüş sarımsağı ve kalan tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun. Harçtan parçalar koparın, elinizi ıslatarak dilediğiniz şekli verin, kızartın.
Kakaolu supangle
Süt, yumurta sarıları ve şekeri bir tencerede karıştırın. Ocak üzerine koymadan önce içine unu ve nişastayı da ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp kakao ve tereyağını ekleyip karıştırın. Kaplara paylaştırın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.